У Мінекономіки пообіцяли заходи для стабілізації цін на борошно

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пообіцяли вжити заходів для стабілізації цін на борошно, про зростання яких раніше попередили асоціації пекарів і мельників України.

Із метою забезпечити достатню кількість борошна для внутрішнього споживання Мінекономіки здійснить реалізацію пшениці з ДПЗКУ й Аграрного фонду, які направлять 160 тисяч тонн продовольчої пшениці на внутрішню переробку й реалізацію на внутрішньому ринку, що дозволить виробити близько 128 тисяч тонн борошна, заявили в міністерстві.

«Враховуючи внутрішнє споживання і залишки на борошномельних підприємствах, цих обсягів достатньо, щоб стабілізувати ціну на борошно і не допустити ажіотажного зростання цін для українського споживача», – переконані у відомстві.

Мінекономіки заявляє, що поки що визначений минулого року орієнтир можливих поставок пшениці за кордон у 20 мільйонів тонн у 2019/2020 маркетинговому році не перевищений.

«Але ми щоденно моніторимо обсяги експорту, тримаємо зв’язок із зерновиками і борошномелами, у разі необхідності – будемо вживати необхідні заходи», – заявили в міністерстві.

";
//parse XFBML, because it is not nativelly working onload
if (!fbParse()) {
var c = 0,
FBParseTimer = window.setInterval(function () {
c++;
if (fbParse())
clearInterval(FBParseTimer);
if (c === 20) { //5s max
thisSnippet.innerHTML = "Facebook API failed to initialize.";
clearInterval(FBParseTimer);
}
}, 250);
}
}
};
thisSnippet.className = "facebookSnippetProcessed";
if (d.readyState === "uninitialized" || d.readyState === "loading")
window.addEventListener("load", render);
else //liveblog, ajax
render();
})(document);

Ще новини

Leave a Comment